"DOŠAO JE TRENUTAK!": Krim smislio kako da spase bratsku Ukrajinu od „uzurpatora“

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 12:56

PREDSEDNIK krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov predložio je da se formira međunarodna platforma za spasavanje Ukrajine od propasti državnosti i od spoljnog upravljanja. Kako kaže, poluostrvo „neće ostaviti braću samu sa uzurpatorima“.

Foto: Pixabay

- Uveren sam da je došao trenutak da se uspostavi međunarodna ukrajinska platforma za spasavanje Ukrajine od propasti njene državnosti, gaženje njenog suvereniteta od strane zapadnih pokrovitelja i spoljnog upravljanja. Rusi i Ukrajinci su jedan narod, ne smemo da ostavimo našu braću jedan na jedan sa uzurpatorima - rekao je šef krimskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, antiruske sile su od 2014. godine pomoću državnog prevrata i uz podršku zapadnih pokrovitelja uspele da u potpunosti zauzimu vlast u Ukrajini pristupivši aktivnoj fazi realizacije projekta stvaranja ukrajinske „anti-Rusije“.

- Nemamo prava da damo rusofobima i kleptokratama da raskomadaju Ukrajinu. Šta će biti im predamo Ukrajinu? Ko će biti sledeći? - istakao je Konstantinov.

S tim u vezi, dodao je da u prilog činjenici da je Moskva spremna da podrži bratski ukrajinski narod ide i članak ruskog predsednika Vladimira Putina o Ukrajini koji je objavljen u ponedeljak.

- Sada je glavno pitanje u kojoj je meri ukrajinsko društvo spremno na momentalne i odlučne akcije - rekao je on.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin objavio je u ponedeljak članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.

S tim u vezi, Putin je rekao da je nekoliko meseci razmišljao o pisanju članka o Ukrajini, istakavši da je počelo aktivno da se radi na projektu „anti-Rusija“, što mora da izazove zabrinutost Moskve.

(Sputnjik)

Pogledajte više