RUSIJA SE UTRKUJE SA TOMOM KRUZOM ZA SNIMANJE FILMA U SVEMIRU: Glavnu ulogu dobila slavna ruska glumica DŽulija Peresiljd

Novosti online 01. 07. 2021. u 12:51

ŠEST decenija pošto je sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin postao prvi čovek u svemiru, Rusija je ponovno u svemirskoj trci sa Vašingtonom. Jedna od najslavnijih ruskih glumica, Džulija Peresiljd, odleteće 5. oktobra na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) sa filmskim rediteljem Klimom Šipenkom.

Foto: Printscreen

Ako se njihov plan ostvari, očekuje se da će Rusi pobediti zvezdu "Nemoguće misije" Toma Kruza i holivudskog reditelja Daga Limana, koji su prvi najavili svoj projekat zajedno sa NASA i Spejs Iksom, milijardera Elona Muska.          

- Zaista želim da budemo ne samo prvi, već i najbolji - rekla je za Peresiljd, koja će odleteti u ruskoj raketi s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu 5. oktobra.

"Izazov", radni naslov ruskog projekta, najavljen je prošle godine, ali osim njegovih velikih ambicija, o filmu se malo zna. Ruski mediji otkrili su zaplet, koji su posada i ruska svemirska agencija držali u tajnosti, a biće reč o lekarki koja je hitno poslata na ISS radi spašavanja kosmonauta.             

Peresild prolazi intenzivnu obuku u Centru za obuku kosmonauta Jurija Gagarina nedaleko od Moskve. Skučeni filmski set ISS-a bit će izazovan prostor za rad, posebno za reditelja, ali i za kamermane, one koji rukuju rasvetom, zvukom i šminkom. Snimićemo u svemiru ono što na Zemlji nije moguće snimiti - kazala je Peresild. - Za razliku od mnoge druge sovjetske dece koja su odrasla s Gagarinovim podvizima, nikada nisam ni sanjala o odlasku u svemir. Priznaje da je osećala "strah" kad je za film izabrana iz grupe od 3.000 kandidata.

Pogledajte više