ŠEF KRIMA SE OBRATIO JAVNOSTI: Tražićemo pomoć od Putina (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 06. 2021. u 15:35

ŠEF Krima Sergej Aksjonov saopštio je da namerava da se lično obrati predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i zatraži pomoć radi otklanjanja posledica stihije i isplate kompenzacije onima koji su pretrpeli gubitke usled nepogode.

Foto: Printskrin

- Danas ćemo sa štabom razraditi sve, do 19.00 časova će biti poznato ko će gde podnositi prijave o nadoknadi štete... Nakon što odredimo razmere štete obavestiću lidera države – tražićemo, najverovatnije, finansijsku pomoć - rekao je Aksjonov za kanal „Krim 24“.

Kako je rekao, situacija u gradu Kerč je i dalje teška, pojedine ulice su i dalje poplavljene, a u nekima dubina vode dostiže i jedan metar.

Aksjonov ističe da će u gradu biti mobilizovani svi potencijali za čišćenje kuća i stanova. Svim oštećenim će biti isplaćene nadoknade, čim se utvrdi šteta.

Prema rečima šefice administracije grada Jalta Janine Pavlenko, u poplavama na Jalti nema žrtava, ali je povređeno osam osoba.

Kako je saopšteno, autobusi i trolejbusi između Jalte i drugih gradova privremeno neće saobraćati.

Podsetimo, na Jalti je noćas pala nezapamćena kiša. Pljuskovi su počeli posle ponoći i ne jenjavaju, olujni potoci blata slivaju se na ulice. Proglašena je vanredna situacija u nekim oblastima. Bez struje ostalo 2.700 ljudi. Zbog vodene stihije privremeno će biti prekinuto vodosnabdevanje Jalte.

Foto: Printscreen

Snažno nevreme praćeno obilnim padavinama pogodilo je juče istok Krima. Zbog poplava proglašena je vanredna situacija na celom poluostrvu. Najviše je pogođen Lenjinski rejon – Kerč i selo Priozernoe. Ranije je saopšteno a je nivo vode u poplavljenim rejonima Kerča protekle noći opao za 1,5 metara, do 40-80 centimetara.

(Sputnjik)

Pogledajte više