ŠOJGU PORUČIO NEPRIJATELJIMA RUSIJE: Obnovili smo arsenal vazdušno-kosmičkih snaga (VIDEO)

Novosti onlajn

01. 06. 2021. u 17:02 >> 17:07

RUSKE Kosmičke snage i snage protivvazdušne i protivraketne odbrane u poslednjih pet godina dobile su 536 primeraka naoružanja i vojne tehnike, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

FOTO: Printskrin

Kako je istakao, u januaru i februaru je izvršena procena sistema materijalno-tehničke podrške Kosmičkih snaga Rusije i snaga PVO-PRO. Takva kompleksna provera Vazdušno-kosmičkih snaga, kako je naglasio ruski ministar, izvršena je prvi put od 2015. godine kada su formirane.

-Provereno je 40 odsto vojnih formacija, precizirao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, posebna pažnja je posvećena uslovima službe i načinu života vojnika Vazdušno-kosmičkih snaga i članova njihovih porodica. Provera je pokazala da „aktivni sistem materijalno-tehničke podrške omogućava Vazdušno-kosmičkim snagama da rešavaju zadatke koji stoje pred njima“.

Šojgu je dodao da se u Kosmičkim snagama i snagama PVO-PRO svake godine popravlja više od 3.500 jedinica naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

On je dodao da je za pomenute snage izgrađeno više od 200 objekata socijalne i materijalno-tehničke namene, a vojska je u potpunosti snabdevena uniformom, hranom i drugim potrepštinama.

Foto: AP Photo/Bela Szandelszky/Yuri Kochetkov/Pool photo via AP

Sergej Šojgu

Ministar je osvrnuo i na letnji period obuke koji danas počinje u vojsci, rekavši da je planirano održavanje više od 4,5 hiljade vojnih vežbi i obuka različitih nivoa. Glavni rezultat školske godine u vojsci, prema rečima Šojgua, biće zajedničke rusko-beloruska strateška vojna vežba „Zapad 2021“, pre koje će se održati kompleks specijalnih vojnih vežbi.

rs.sputniknews.com

Pogledajte više