ANALENA U BERLIN, SUPRUG U KUHINJU: Muž "zelene" kandidatkinje na nemačkim izborima spreman na žrtvu

I. Stanojević 25. 05. 2021. u 17:01

AKO postanem nova nemačka kancelarka, moj suprug će, sasvim sigurno, ostaviti svoj posao u Dojče banci da bi se bavio našim ćerkama(9 i 5 godina) - kaže Analena Berbok(40), kandidatkinja Zelenih na opštim parlamentarnim izborima u Nemačkoj, kad će Angela Merkel dobiti naslednika na najvišoj državnoj funkciji.

Analena Berbok, kopredsednica Zelenih / Foto AP

U razgovoru za magazin Špigl, Berbokova je istakla da je njen muž, Danijel Holeflajš(40), već počeo da prilagođava svoj radni angažman funkcionisanju domaćinstva. "Vrtić, škola, domaći zadaci i užina koja se nosi od kuće, odavno je njegova briga, jer ja veoma rano ujutru izlazim iz kuće i vraćam se kasno uveče", veli ova političarka.

Nemački mediji komentarišu da je Berbokova prva domaća političarka koja ima dvoje male dece, a istovremeno, veliku šansu da postane kancelarka. Njen suprug koji obavlja posao lobiste u nacionalnoj banci Nemačke, potpuno je podredio svoj profesionalni angažman njenom napredovanju ka državnom vrhu. Ako Analena Berbok postane kancelarka, on će, obećava, ostaviti posao i posvetiti se deci i kući.

Pogledajte više