"LAKO JE POJAS VEZATI": U Bijeljini održan okrugli sto na temu povećanja bezbednosti u saobraćaju

B. Milošević

21. 05. 2021. u 16:22

U OKVIRU šeste UN sedmice bezbednosti saobraćaja, i kampanje "Lako je pojas vezati" u Bijeljini je održan okrugli sto na temu "Upravljanje brzinama u naselju" .

FOTO: B.Milošević

Okruglom stolu su prisustvovali ministar saobraćaja Republike Srpske Nedeljko Ćorić,direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Duško Pešić,ministar komunikacija u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović,i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Vojin Mitrović je istakao, da je u toku izrada dve strategije o bezbednosti saobraćaja sa kolegama iz UN,čiji je cilj-nula nastradalih u saobraćaju.

-Sve institucije- policija,zdravstvene i obrazovne ustanove,određena ministarstva,auto škole, tehnički pregledi, na određen,sistematski način mogu pomoći da se nivo bezbednosti u saobraćaju podigne na viši nivo -rekao je ministar Mitrović.

Nakon okruglog stola,na Trgu kralja Petra Karađorđevića,u organizaciji AMS RS, organizovane su aktivnosti na simulatoru prevrtanja vozila, i nagradnu igru u kojoj su dodeljene dve dečije auto sedalice.

-Cilj kampanje "Lako je pojas vezati" je povećanje nivoa bezbednosti učesnika u saobraćaju u RS,povećanje upotrebe bezbedonosnog pojasa kod vozača,putnika u vozilu i dečijih auto- sedišta.Moraju se promeniti stavovi vozača prema upotrebi pojasa, koji je jedan od najefektivnijih elemenata pasivne bezbednosti u vozilu - istakao je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Pogledajte više