PRIZNAO UTAJU I PREVARU: Osuđen poznati zvorničanin Vitomir Tomić

V.M.

06. 05. 2021. u 17:21

SUD Bosne i Hercegovine je u predmetu Zvorničanina Vitomira Tomića i drugih, a nakon priznanja krivice na glavnom pretresu, doneo presudu kojom je optuženi Tomić oglašen krivim što je počinio produženo krivično delo poreska utaja ili prevara.

Depositphotos

Optužena firma „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik, kako nam je saopšteno iz Suda BiH,“ odgovorno je, takože, „ što je počinilo produženo krivično delo poreska utaja ili prevara.

Sud je optuženom Vitomiru Tomiću izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 meseci. Optuženoj firmi „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik izrečena je novčana kazna u iznosu od 5.000,00 KM koju je dužna da plati u roku od tri meseca od dana pravosnažnosti presude.

-U slučaju da se novčana kazna ne uplati u tom roku,, bez odgađanja će se sprovesti postupak prinudne naplate. Od optužene pravne firme „PROMEX TV“ d.o.o. Zvornik oduzima se imovinska korist pribavljena krivičnim delom u iznosu od 89.358,90 KM koja je srazmerna visini utajenog poreza. Ovaj iznos dužna je da plati na račun budžeta BiH u roku od 6 meseci od dana pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudne naplate.

Pogledajte više