POLICIJA NEUMORNO MOTRI: Bezbednosne prilike u Istočnom Sarajevu

V.Mitrić

24. 03. 2021. u 13:52

NAČELNIK PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac ocenjuje stanje bezbednost i u tom delu Republike Srpske kao zadovoljavajuće i u oblasti krimina, javnog reda i mira i što se saobraćaja tiče.

Foto: PU Istočno Sarajevo

Krivična dela sa takozvanim većim stepenom društvene opasnosti, u prošlom mesecu, nisu registrovana, kao ni teža krivična dela. Resvetljenost krivičnih dela po nepoznatom počiniocu je 66 odsto, dok je ukupna rasvetljenost krivičnih dela 88 odsto.

- Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu koje bi izazvalo osećaj uznemirenosti sugrađana nije bilo,tako da je stanje i iz ove oblasti zadovoljavajuće -kaže načelnik Šehovac, koji sa svojiom ekipom danonoćno bdije, kako bi stanje bilo valjano, zaista, u životu, a ne samo u statistici. - U oblasti bezbjednosti saobraćaja zabeležene su dve nezgode sa poginulim , a ukupan broj nezgoda smanjen je za 8,3 odsto.

Registrovama su su dva krivična dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije, za koja su dostavljena dva izveštaja Okružnom javnom tužilaštvu, protiv dva sugrađanina.

Načelnik Šehovac ističe dobru saradnja sa sudovima, Okružnim javnim tužilaštvom, republičkim i opštinskim inspekcijskim organima, Komunalnom policijom, posebno u vreme trajanja pojačanih mera u sprečavanju širenja korona virusa.

Pogledajte više