REKORDNA ZAPLENA CIGARETA U BIH: Pokušaj švercovanja cigareta u vrednosti od 1.608.000 km

O. M.

21. 02. 2021. u 13:51

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH uhapsili su N. K. zbog sumnje da je pokušao da prošverca 585 kartona cigareta, čija se tržišna vrednost procenjuje na 1.608.000 KM.

Foto: O.M.

U UIO BiH navode da je to rekordna zaplena cigareta, te da je zaplenjeno ukupno 292.500 paklica cigareta. Radi se o brendu "Regina Red" koji je detaljnim pregledom pronađen u kamionu, koji je vlasništvo firme iz Crne Gore.

- Prilikom pregleda teretnog vozila otkriven je pokušaj krijumčarenja 585 kartona cigareta brenda "Regina Red", čija se vrednost procenjujena oko 1,6 miliona maraka. Krijumčarene cigarete bile su namenjene crnom tržištu Evropske unije - saopštio je portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

On kaže da je akcija provedena po nalogu Suda BiH, uz odličnu saradnju sa Tužilaštvom BiH.

- Tužilaštvu će biti podnesen izveštaj zbog sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizcoda. Teretno motorno vozilo u kojem su pronađene krijumčarene cigarete je privremeno oduzeto jer je korišteno kao sredstvo izvršenja krivičnog dela, dok je K. M. lišen slobode - rekao je Kovačević.

U otkrivanju cigareta carinici su koristili specijalističku opremu, odnosno mobilni skener Nuctech, koji je UIO donirala Kina.

Pogledajte više