GORI OD HRVATSKE U Sloveniji za dan obolelo više od 1.500 ljudi

Tanjug 21. 10. 2020. u 10:29

U SLOVENIJI su u poslednja 24 sata potvrđena rekordna 1.503 slučaja korona virusa, prema nezvaničnim podacima koje su danas objavili portali bliski vladi.

Foto: Depositphotos

-Po nezvaničnim podacima, u Sloveniji su potvrđena 1.323 nova slučaja, što je rekord od početka koronakrize-piše portal Siol.net i dodaje da će zvanični podaci biti poznati danas do podne,prenosi Hina.

Reagujući kasno sinoć na vesti da je u Mariboru grupa od stotinak demonstranata na ulici protestovala protiv policijskog časa, premijer Janez Janša objavio je na Tviteru da je već potvrđeno više od 1.100 novih slučajeva i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

-Krajnje je vreme da nas ove brojke otrezne, uvedene mere su bile nužne-naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" donetim merama i protive se restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

Slovenija je početkom nedelje proglasila epidemiju u drugom talasu korona virusa, što pored ostalog uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro.

Tu oluku neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

Pogledajte više