ULTIMATUM BUDVANSKIH UGOSTITELJA: Preispitajte odluku ili protestujemo

Vijesti, RTCG

19. 10. 2020. u 14:13 >> 14:28

LOKALI u Budvi od jutros su zatvoreni, a ugostitelji su upozorili da će sutra u podne, kada ističe rok od 48 sati koji je dat Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti (NKT) da preispita odluku, organizovati veliki protest ispred Starog grada.

B. Dabić

Nezadovoljni što su označeni kao glavni krivci pogoršanja epidemiološke situacije u metropoli turizma, ugostitelji su upozorili da zatvaranje lokala vodi u ekonomsku propast, a dve hiljade radnika moglo bi da ostane bez posla.

Protest ugostitelja podržali su čelnici Opštine i Skupštine opštine Marko Carević i Krsto Radović, dok je predsednik NKT Milutin Simović rekao da razume stavove ugostitelja.

Carević je sinoć saopštio da je odluka NKT-a o zatvaranju ugostiteljskih objekata sa pravom naišla na negodovanje brojnih ugostitelja i zaposlenih u ovoj delatnosti u tom gradu.

Kako on ocenjuje, više je reč o političkoj, nego o zdravstvenoj odluci jer se cilj, kako navodi, može postići na manje drastičan način.

-Verujem da svi delimo zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije koju izaziva korona virus zbog čega je odgovornost na svima nama da svojim ponašanjem utičemo da se ona suzbije a posledice svedu na minimum-, navodi se u saopštenju Carevića.

Kako dodaje, neophodno je i da se oživi posrnula ekonomija koja svoj krah doživljava upravo u ovom periodu kada je javni dug dosegao 90 odsto BDP-a i galopirajuće raste.

-Mislim da niko nije za to da se neodgovornim ponašanjem ugrožava zdravlje građana, ali moram da apelujem na sve da čuvaju i ekonomsko zdravlje svih građana, posebno nas koji živimo na primorju a koji smo neodgovornom politikom Vlade Crne Gore, koja je u sred letnje sezone zatvorila granice za naša primarna tržišta, dovedeni na ivicu egzistencije-, piše u saopštenju Carevića.

Pogledajte više