DUEL MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Neka mu neko da kocku šećera

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković već danima uveseljavaju hrvatsku javnost međusobnim prepucavanjima kojima očito nema kraja.

Foto AP

Dvojica bivših diplomata koji su zajedno počeli karijeru sada vode rat rečima, koji se posebno razbuktao nakon poslednje afere Janaf, u zbog koje je uhapšen bivši šef te državne kompanije Dragan Kovačević zbog primanja mita, a u automobilu mu je pronađeno i milion evra.

Milanović, koji je bio premijer, tvrdi da je sadašnji šef vlade Plenković morao sve da zna i da je besan zbog otkrića ove afere, dok Plenković kaže da premijer ne mora da bude informisan o policijskim aktivnostima i da ništa nije znao.

- A besnoća je velika opasnost - poručio je Milanoviću.

- Mi imamo premijera koji ništa ne zna. Martin u Brisel, Martin iz Brisela - odmah je odgovorio Milanović.

- Vidim da se igra Plenković rečima i govori o besnoći. Očito mu je pao šećer nakon što je igrao košarku. Neka mu neko da kocku šećera i neka ide sa mnom na bicikl, uzećemo čokoladu i šećer će mu biti dobro.

Nakon otkrića da su u klub koji je imao Kovačević zalazili i Plenkovićevi ministri, predsednik Milanović je rekao da treba pitati i premijera gde je bio za vreme "zaključavanja" zbog korone.

- Što mislite da je on išao kući moliti Očenaš.

Pogledajte više