KIT PRAVI PROBLEME NA JADRANU "Naleteo" na meštanina Krka: Skoro smo se sudarili, baš me preplašio

Novosti online 20. 08. 2020. u 10:48

KIT koji je dug najmanje 15 metara uočen je u Omišaljskom zalivu na Krku. Na njega je "naleteo" Josip Đurić (27) s Krka koji je subotu jet skijem glisirao morem. Kaže da ga je prepao...

Foto: Fejsbuk

- Seo sam na tek popravljeni jet ski i krenuo na more. U jednom trenutku sam čuo neki tupi zvuk, mislio sam da se nešto pokvarilo na jet skiju. Kada sam se okrenuo, primetio sam da mi je iza leđa ogroman kit koji je izbacivao vodu - ispričao je za 24 sata.hr Josip Đurić, koji je imao bliski susret s njim u sredu kod Omišlja.

- Okrenuo sam se ravno prema njemu i polako krenuo napred. Skoro smo se sudarili. On je dva, tri puta uronio i izronio iz mora i onda samo nestao. Moram da kažem da sam se dobro preplašio - rekao je Josip, čija je sestra s još dosta ljudi sve gledala s plaže.

Kit je bio svega 50-tak metara od obale i svega par metara od Josipa.

Hrvatski institut "Plavi svet" saopštio je da je, zahvaljujući dojavama građana, u Jadranskom moru kod Starigrada-Paklenice u utorak najzad pronađen kit dugačak petnaestak metara.
 

Stručnjaci Instituta su pre dva dana pozvali građane da im pomognu u pronalaženju kita, koji se već danima nalazi u Velebitskom kanalu da bi utvrdili njegovo zdravstveno stanje.

Kit je pronađen, ali zaposlenima u Instututu vreme nije išlo na ruku.

-Kit je bio na samom rubu nadolazeće oluje i nakon nekoliko izrona zaronio je upravo u oluju… Ali, vredelo je-napisali su iz Instituta na Fejsbuku.

Pogledajte više