UZNEMIRUJUĆ SNIMAK: Pijani POLICAJCI u Zadru se IŽIVLJAVALI na mladiću jer je PRIČAO EKAVICOM, tragovi KRVI videli se na UNIFORMI?! (VIDEO)

Novosti online 17. 08. 2020. u 14:28

U ZADRU je u noći između subote i nedelje došlo do brutalnog napada uniformisanog lica na mladića.

Foto. Printskrin Youtube

Kako javljaju Antena Zadar i Zadar News, zadarska policija jutros je objavila informaciju o incidentu koji se pomenute noći dogodio u Korlatu tokom proslave praznika Velike Gospe, a nakon kojeg su tri muškarca stara 33, 24 i 23 godine osumnjičena za napad na službeno lice.

- U subotu, u 2.15 sati prilikom intervencije policijskih službenika zbog narušavanja javnog reda i mira, a za vreme postupanja prema 33-godišnjaku koji se opirao i potom vređao policijske službenike, prišli su im 24-godišnjak i 23-godišnjak i odgurnuli i udarali rukama policajce nakon čega su se udaljili, dok je 33-godišnjak uz upotrebu prisile priveden u prostorije policije - stoji u policijskom sopštenju.

Jedini svedok incidenta je sestra privedenog. Ona tvrdi da je privedeni mladić bio pijan, ali kaže da su pijani bili i policajci koji su, prema njenim rečima, smenu proveli za šankom na kojem je radila.

Kaže da su policajci bili u vidno alkoholisanom stanju, što nije teško zaključiti sa snimka koji je snimio njen brat, koji je takođe priveden, ali dan kasnije.

Ona ne negira da je njen prijatelj, 33-godišnjak, takođe bio pijan, ali smatra da je onakvo postupanje dvojice policajaca, koji su alkohol navodno konzumirali od 21 do 2 sata ujutro, bilo nepotrebno.

- Podivljali su kad je pitao za broj značke i počeli da ga tuku - navela je svedokinja.

Devojka je ispričala kako se sve desilo.

- Nakon što se fešta završila i muzika se ugasila, nekoliko nas selo je na obližnji zidić. Nikog nismo uznemiravali ni galamili. Došli su policajci i od prijatelja tražili ličnu kartu. Istina je da je moj prijatelj bio pijan, ali kada su prolazili čuli su da on priča ekavicom i mislim da je sve eskaliralo upravo zbog toga. Kada je odbio da im da dokumenta počeli su da viču, a nakon što ih je on pitao broj značke podivljali su i počeli da ga tuku, kao što se vidi na snimku. Kada su shvatili da su snimljeni, jedan od policajaca je počeo vikati da će izvaditi pištolj - rekla je devojka za Antenu Zadar.

TRAG KRVI NA UNIFORMI

- Policajac je pokazivao tragove krvi na majici otpužujući mog brata da ga je udario, ali to je bila krv mog prijatelja kojeg su pretukli na podu - rekla je devojka.

Ona tvrdi da su u pomoć policajcima stigle kolege iz interventne jedinice koji su i same videle da su policajci pijani. Po njenog brata došli su ujutro.

Iako mladić kojeg je policajac napao nakon što je odbio da da dokumenta na uvid policajcu, pa je i vikao na njega, prema rečima devojke, nije ni na koji način učestvovao u sukobu, baš kao ni 24-godišnjak koji je takođe priveden, jedan od policajaca tvrdio je da ga je udario nogom u leđa što fizički nije bilo moguće budući da je, kako kaže svedok, on sve vreme stajao ispred policajca.

Foto. Printskrin Youtube

Pogledajte više