POSLE PUCNJAVE U SISKU: Poziv u Hrvatskoj za predaju oružja

Novosti online 02. 07. 2023. u 19:51

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak pozvao je danas sugrađane da predaju oružje koje drže po kućama nakon pucnjave u Sisku u Hrvatskoj u kojoj je jedna žena poginula, a osam osoba povređeno, od kojih četiri teže.

Foto: Printskrin/Jutjub/Večernji list

Celjak je napisao na Fejsbuku da je držanje oružja u kući korak do tragedije ili nasilnog oduzimanja života.

Celjak je istakao da je tragedija koja se dogodila sinoć potresla ne samo Sisak i županiju, već celu Hrvatsku.

On je rekao da ne postoje reči utehe i uputio saučešće članovima porodice ubijene žene, objavio je Indeks.

Od četiri teško povređene osobe, koje su nakon sinoćnje pucnjave dovezene u sisačku Opštu bolnicu „Dr Ivo Pedišić“, dve su i dalje životno ugrožene, dok je stanje druge dve povređene osobe nešto bolje, saopšteno je danas iz bolnice.

Pucnjava u sisačkoj Ulici Capraške poljane dogodila se sinoć oko 20.10 sati, poginula je 45-godišnja žena, a ukupno je povređeno osam osoba, među kojima i jedan vatrogasac i jedno dete.

Brzom intervencijom policije pronađen je i uhapšen 58-godišnji napadač, rečeno je ranije danas na vanrednoj konferenciji za novinare sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Napadač je zapalio i dva stambena objekta koji su potpuno izgoreli, kao i jedan automobil, a treći stambeni objekat i drugi automobil su delimično izgoreli.

Motivi napada još uvek nisu poznati, a hrvatski mediji navode da je uhapšeni muškarac bio psihički labilan, kao i da je bio na ratištu.

(Sputnjik)

Pogledajte više