ŠTO JE DOVELO DO KRVAVOG POHODA U SISKU? Osumnjičeni "čudak" koji je imao spor sa komšijama

STANOVNICI Siska, policija i prijatelji ubice još su u šoku zbog onoga što se događalo u subotu uveče kada je njihov sugrađanin krenuo u krvavi pohod. Jedino što se zna jeste da je napadač bio uvek čudan i da je imao svađe sa komšijama.

Foto: Shutterstock

Drama u Sisku, kada je muškarac u subotu uveče u naselju Konak zapalio dve kuće, ubio ženu i teško ranio četvoricu meštana, završena je njegovim hapšenjem i čuđenjem policije neobičnim ponašanjem ubice kada su ga nakon potrage našli. Pedeset osmogodišnji muškarac kojeg u njegovom kraju znaju pod nadimkom Bracan rafalnom je pucnjavom pokosio svakog ko mu se našao na putu, a pritom zapalio svoju i komšijinu kuću. Izgorelo je i dva automobila, a delimično i još dve kuće. 

U Sisku je zavladao haos nakon pucnjave, ljudi su bežali, a ranjeno je i dete. Navodno je pomahnitali muškarac imao neke sporove sa komšijama, a poznat je po čudnom ponašanju zbog čega je već imao posla sa policijom. Pre nekoliko godina oduzeto mu je i oružje koje je ilegalno posedovao. Povređen je i jedan vatrogasac kada je pokušavao ugasiti vatru u okolnim kućama i pri tome zadobio ozbiljnu povredu kolena. Nakon pucnjave grad je bio sablasno prazan, a dve žrtve koje su hitno prevezene u bolnicu su priključene na respirator i bore se za život. U nedelju ujutro specijalci su savladali ubicu, a policija je u strahu od aktiviranja bombe zatražila od građana da ostanu u svojim kućama.

Foto: Printskrin/Jutjub/Večernji list

Potraga za napadačem

Policija je saopštila da ništa nije ukazivalo da će se masakr dogoditi. Meštani kažu za napadača da je bio čudan u ponašanju, ali ne agresivan do mere da ugrožava druge. Učesnik je ratnih događaja devedesetih i nezaposlen, a snalazio se na razne načine da preživi.

Meštani Siska još su u šoku od krvavog pohoda, a kažu da je pucnjava dugo trajala. Pretpostavljaju da je Bracan pucao iz kalašnjikova, a zatim pobegao u podrum jedne kuće gde se skrivao do jutra.

Prve reakcije političara ukazuju na potrebu da institucije budu daleko više angažovane kako bi se ovakvi događaji sprečili. Mnogi u Hrvatskoj i dalje skrivaju oružje, a nedavno je uhapšen muškarac sa celim arsenalom pušaka, pištolja, bombi, pa čak i topom. Dok policija na vreme deluje, svi ostali kasne sa reakcijama, a pravosuđe je sporo i neefikasno.

Sisak nešto slično nije doživio, a prijatelji ubice kažu da je Bracan zaista bio čudan, ali niko ni u snu nije mogao predvideti da će nešto tako uraditi.

Pogledajte više