BULJ SE NE ODRIČE POKLIČA "ZA DOM SPREMNI": Nakon prozivke Pupovca zbog ustaškog pozdrava, poslanik Mosta decidan

M.St.

25. 04. 2023. u 10:09

HRVATSKI poslanik Miro Bulj ne odriče se ustaškog pokliča i "veličanja plemenite borbe za domovinu". Nakon što ga je u Jasenovcu lider SDSS Milorad Pupovac prozvao zbog nedavnog uzvikivanja "Za dom spremni" u Saboru, Bulj je poručio da bi "bio poslednja gnjida kada bi se odrekao saboraca iz HOS-a". Istovremeno, optužio je Pupovca da mu nije sporna kokarda koju su nosili četnici.

Printskrin

Poslanik Mosta istakao je da bi bio ništarija kada bi se odrekao svojih saboraca koji su branili Hrvatsku i ginuli za nju.

- Nije im sporna ni petokraka koju je nosio ratni zločinac Šljivančanin dok je krvnički razarao Vukovar, ali im je za krivično gonjenje pozdrav s insignija HOS. Istovremeno, taj isti Pupovac koji me zajedno s Plenkovićem juče proziva, u hrvatskom Saboru izjavljuje da ne postoji zakonska osnova za zabranu kokarde koju su nosili četnici. Ni njemu ni Plenkoviću nije sporan spomenik Šoškoćaninu koji je učestvovao u agresiji protiv države na čijem su čelu danas njih dvojica - naveo je Bulj.

On, takođe, tvrdi da je za "razliku od Pupovca i njegovog SDSS, Most jedina relevantna politička snaga u Hrvatskoj koja je u svom temeljnom dokumentu osudila sve totalitarne i autoritarne režime od fašizma, nacizma pa do komunizma, a kao temelj hrvatske države jasno su naznačili pobednički domovinski rat".

Tokom burne rasprave u Saboru, prilikom izmena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojim se predviđaju drastično veće kazne za ustaški pozdrav i isticanje simbola NDH, Bulj je svoje izlaganje na ovu temu završio upravo jednim takvim usklikom - "Za dom spremni".

Pogledajte više