PREDAJTE TERORISTE: Moldavija traži osumljičene za napad na lidera Pridnjestrovlja

Novosti online

14. 03. 2023. u 13:03

ZVANIČNE moldavske vlasti zahtevaju od Pridnjestrovlja da Kišinjevu preda i sve informacije o sprečenom terorističkom napadu na lidera ovog regiona.

FOTO: AP/Tanjug

Vlasti u Kišinjevu uputile su danas zahtev Tiraspolju da preda osobe za koje smatra da su krive za organizovanje nedavnog i, na sreću, neuspešnog terorističkog napada protiv lidera Pridnjestrovlja.

U zvaničnom saopštenju se navodi da Moldavija traži od Pridnjestrovlja sve informacije koje su tamošnje vlasti do sada uspele da prikupe, kao i predaju pojedinaca "kako bi bila sprovedena istraga u skladu sa aktuelnim zakonima", prenele su "RIA Novosti". 

Podsetimo, 9. marta vlasti Pridnjestrovlja saopštile su da je sprečen pokušaj atentata na Vadima Krasnoseljskog, lidera ove nepriznate države. Ministarstvo državne bezbednosti regiona poručilo je da iza napada stoje ukrajinske specijalne službe, a vlasti su, kako je navedeno, uspele da privedu osumnjičene i saznaju ko je još učestvovao u pripremi atentata, koji pak nije sproveden u delo. 

Zvanične moldavske vlasti iz Kišinjeva tada su saopštile da one nemaju nikakav podatak da se u Tiraspolju spremao teroristički napad, dok je Kijev demantovao umešanost svojih službi.

(RT.balkan)

Pogledajte više