BRUKA I SRAMOTA: Osumnjičeni za ratne zločine nad Srbima kandidat za potpredsednika FBiH

Novosti online 30. 01. 2023. u 16:45

SAVEZ logoraša Republike Srpske najoštrije je danas osudio i izrazio javno negodovanje zbog toga što je osumnjičeni za ratne zločine Refik Lendo predložen za potpredsednika Federacije BiH.

Foto: Printskrin/Jutjub/CentralnaBA

Bivši ratni komadant tzv. Armije RBiH Refik Lendo osim što se sumnjiči za masakre nad Srbina na području Ozrena i Vozuće 1995. godine, sumnjiči se i za ratne zločine na Majevici krajem 1994. godine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske i kao takav je predložen od SDA za potpredsednika FBiH.

- Umesto da se ovakva lica kažnjavaju, oni ih nagrađuju - saopšteno je iz Saveza logoraša.

Ističu da je činjenica da u Vladi Republike Srpske ministri ne mogu biti izabrani na osnovu osuđujuće presude za saobraćajni prekršaj.

- A u Federaciji BiH kandiduju ratnog zločinca za potpredsednika FBiH što je za svaku osudu i odgovornost Federalnih institucija i stranke SDA koja ga je kandidovala. Samim činom provokacije od strane predstavnika FBiH iskazuje se stav o konstantnom izazivanju rasne, nacionalne ili verske mržnje prema srpskom narodu i institucijama Republike Srpske - saopšteno je iz Saveza logoraša, prenosi je RTRS.

BONUS VIDEO: KOLO USRED PARIZA: Kako je izgledao Svetosavski bal na Seni

Pogledajte više