ORBAN UGOSTIO ŽELJKU CVIJANOVIĆ: Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja

Novosti online 24. 01. 2023. u 16:22

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je na sastanku sa srpskim članom i predsedavajućom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović da Mađarska i dalje ostaje spremna da pruži podršku evropskim integracijama i ekonomskom razvoju BiH.

Foto: RTRS

Orban je na sastanku u Budimpešti rekao da u eri pretnji Mađarska ima vlastiti interes da BiH bude bezbedna i stabilna zemlja, objavljeno je na sajtu premijera Mađarske.

- Otvoreni smo za saradnju - naveo je predsednik Vlade Mađarske.

Oni su razgovarali o razvoju saradnje dvije zemlje i međunarodnim, pre svega bezbednosnim pitanjima, rekao je šef za medije u kabinetu mađarskog premijera Bertalan Havasi za Mađarsku novinsku agenciju - MTI.

Nakon sastanka, Cvijanovićeva je izjavila za RTRS da je zadovoljna posetom, izrazivši zahvalnost Orbanu i Mađarskoj za podršku i dobre prijateljske odnose.

Ona je navela da je sa Orbanom razgovarala o zajedničkim projektima, među kojima je i projekat podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj te podrška preduzećima za poslovanje u BiH.

Ona je izrazila zahvalnost Mađarskoj za razumevanje pitanja koja opterećuju BiH i čitav Balkan.

- Znamo da možemo računati na Mađarsku kao prijatelja i partnera koji ima političko razumevanje za situaciju - rekla je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO: MORBIDNA REKLAMA U PRIŠTINI: Kako Kurtijevi mediji pozivaju na bojkot srpskih proizvoda

Pogledajte više