PELOSIJEVA SVEDOČILA "PATNJI" HRVATA TOKOM RATA: Stigla u Zagreb i odmah počela da daje zapaljive izjave, Zagreb preti Rusiji

Tanjug

24. 10. 2022. u 17:16

PREDSEDNICA Predstavničkog doma američkog kongresa Nensi Pelosi po dolasku u Zagreb sastala se sa predsednikom sabora Gordanom Jandrokovićem i zahvalila Hrvatskoj što koristi svoje iskustvo da podrži Ukrajinu, a njen sagovornik je rekao da će se "učiniti sve da Rusija bude poražena".

Foto: Jutjub/PIXSELL

Pelosi je podsetila da je prvi put bila u Hrvatskoj ''90-ih godina prošlog veka, kada je, kako je navela, "iz prve ruke svedočila hrabrosti hrvatskog naroda i patnji koju je Hrvatska iskusila od svog suseda".

- Zahvaljujem Hrvatskoj što koristi to iskustvo za podršku Ukrajini - rekla je američka zvaničnica, preneli su hrvatski mediji.

- Učinićemo sve da bi Ukrajina dobila ovaj rat, a Rusija bila poražena - rekao je Jandroković uoči prvog parlamentarnog samita, koji se sutra održava u Zagrebu.

Jandroković je rekao da su odnosi Hrvatske i SAD "prijateljski, partnerski, saveznički", kao i da dve zemlje dele iste vrednosti - slobodu, demokratiju, zaštitu ljudskih prava.

BONUS VIDEO: SU-25 PONOVO U AKCIJI - Pogledajte dejstvo para ruskih lovaca-bombardera

Pogledajte više