VELIKO PRIZNANJE: Vladiki Jovanu uručena visoka nagrada države Izrael

Novosti online 30. 03. 2022. u 10:53

Sa osećajem istinskog ponosa i zahvalnosti obaveštavamo da je u Svečanoj sali Univerziteta Ben Gurion u Ber Ševi – Država Izrael – Njegovom preosveštenstvu episkopu Pakračko-slavonskom g. Jovanu, u utorak, 29. marta ove godine, dodeljeno visoko priznanje ,,Vitez od Ladina" koje nosi ime uvaženog Ichaka Navona (1921-2015), petog po redu predsednika Države Izrael- objavljeno je na stranici Sabornog hrama Svete Trojice u Pakracu.

Foto: Printskrin/ Saborni hram Svete Trojice u Pakracu

Svečanoj dodeli prisustvovali su rektor Univerziteta Ben Gurion u Ber Ševi prof. dr Haim J. Hames, udovica pokojnog predsednika Navona gospođa Miri Navon, brojni profesori Univerziteta Ben Gurion, istaknute ličnosti u oblasti prosvete, nauke, kulture i umetnosti, diplomatski predstavnici Republike Srbije u Izraelu, i predstavnici Muzeja žrtava genocida na čelu s direktorom g. Dejanom Ristićem.

Gospođa Navon uručila je Preosveštenom vladici ovo prestižno priznanje i biranim riječima ukazala na njegovu izuzetnu posvećenost istraživanju i očuvanju sećanja na žrtve holokausta, kao i na njegov značajnan doprinos unapređenja srpsko-izraelskih odnosa.
 

Pogledajte više