TRAGEDIJA U HRVATSKOJ: Mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći, glumio je i u filmu

Novosti online 19. 12. 2021. u 20:27

JOŠ se nisu slegle loše vesti o teškoj saobraćajnoj nesreći od 12. decembra, kada je u sudaru dva automobila u Glavini Donjoj kod Imotskog teško nastradao jedan mladić, koji se još u splitskoj bolnici bori za život, u ovo nedeljno jutro Imotsku krajinu zadesila je još jedna tužna vest.

Foto: Depositphotos

Naime, kako je policija obavestila javnost, jutros oko 5.30 sati kod Šumeta u opštini Proložac u sletanju osobnog automobila izvan kolnika smrtno je stradala jedna osoba, a tri su osobe prevezene na pružanje lekarske pomoći u splitsku bolnicu.

Vest se brzo proširila Imotskom krajinom. Na veliku žalost zavila je u crno Zmijavce jer je poginuli mladić, rođen 2004. godine, upravo iz tog mesta.

Mladić je išao u Gimnaziju u Imotskom.

Velika tuga zavladala je i među svim uzrasnim kategorijama fudbalskog kluba "Kroacija", jer je poginuli mladić bio jedan je od najprimernijih i najboljih juniora tog kluba.

Poznat je bio i po ulozi u dokumentarnom, više puta nagrađivanom filmu "Ivanova igra", koji svedoči o životu i sportskim uspesima legende "Hajduka" Ivana Gudelja, gde je igrao Ivana u njegovim počecima fudbalske karijere.

Bio je omiljen među svojim vršnjacima.

Na mestu same nesreće, nekih 200-stotinjak metara od prvih kuća u Šumetama, celo jutro u nedelju okupljali su se prijatelji i poznanici poginulog mladića.

Kako je celi uviđaj vodila zamenica državnog tužioca, za sada nema detalja nesreće, ali prema nepotvrđenim informacijama, u automobilu u kojem se nalazio nastradali mladić, bile su još tri osobe.

24sata.hr piše da je mladić poginuo zarobljen u automobilu i da komšije kažu da je bio "duša našeg mesta". Taj portal navodi da se mladić vraćao sa rođendana.

(Jutarnji list)

Pogledajte više