KO JE KRIV ZA SMRT MALE DŽENE? Prošlo mesec dana od tragedije koja je potresla region, čeka se nalaz obdukcije

Novosti online

16. 12. 2021. u 11:15

MESEC dana nakon tragedije i smrti njihove dvogodišnje kćerke Džene, porodica Gadžun, majka Amila i otac Muris sa svojim advokatom Alminom Dautbegovićem prvi put su kao oštećena strana razgovarali sa tužiteljkama Tužilaštva Kantona Sarajevo, koje vode ovaj predmet.

Foto: Jutjub/Faktor.ba/Fejsbuk

I advokat Dautbegović, koji pro bono zastupa porodicu Gadžun, s obzirom na svoju dugogodišnju praksu, pomalo je iznenađen.

Čeka se nalaz obducenta, preneo je Dautbegović ono što su mu rekle dve tužiteljke.

– Onda sledi veštačenje veštaka medicinske struke, jer nalaz obducenta nije dovoljan u ovoj fazi postupka, obrazloženje je iz Tužilaštva KS, koje smo dobili prilikom prvog susreta. Nadamo se da će Tužilaštvo KS biti na visini zadatka i poduzeti sve u okviru svoje nadležnosti da utvrdi činjenice i dozna ko je skrivio smrt male Džene – izjavio je advokat porodice Gadžun Almin Dautbegović.

Podsetimo, rutinski oftalmološki hirurški zahvat lekara ordinacije dr Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr Bejtović, sa iznajmljenim anesteziologom dr Rožajacem i neverifikovanim aparatom za anesteziju, završio se fatalno. Smrću malene Džene.

Džena je, prema otpusnom pismu KCUS-a gde je hitno prevezena, imala srčani zastoj i reanimiciju tokom operacije, te je pala u komu. Na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a lekari su se borili za njen život šest dana. Borbu za život je izgubila 14. novembra.

(Srpskainfo)

BONUS VIDEO: VIŠE SINOVA NEMAM, SVU PETORICU SAM SAHRANILA - Nesrećna sudbina Živke Marković iz Varvarina

Pogledajte više