SRAMOTA U VUKOVARU: Miloševićev "korak više" pod ustaškim barjakom

Novosti online

18. 11. 2021. u 13:59

POTPREDSEDNIK vlade Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke danas je stao pod crni ustaški barjak na kome je pisalo: Jasenovac - za dom spremni?!

Boris Milošević / Foto Tanjug

Naime, Boris Milošević je danas učestvovao u Koloni sećanja u Vukovaru koju su organizovali hrvatska država i Udruženje branitelja u spomen  "tridesete godišnjice od stradanja grada od agresorske JNA i srpskih paravojnih formacija".

U povorci koja je bila duga oko 5,5 kilometara našao se i zloglasni barjak iz epohe NDH na kojem je ispisan ustaški poklič i naziv monstruoznog logora u kojem je ubijeno na stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Foto: Printscreen

 

To očigledno nije smetalo Miloševiću, koji je posle ceremonije poručio da je njegovo prisustvo u koloni "korak više ka pomirenju" :

- Danas sam došao da se poklonim žrtavama i iskažem poštovanje. Nadam se i želim da danas Vukovar bude grad pijeteta, a sutra grad radosti i veselja, ljubavi svih stanovnika koji žive u Vukovaru i vole svoj grad.

Milošević je bio danas jedini srpski predstavnik u gradu na Dunavu, a pre dva dana je zajedno sa Miloradom Pupovcem odao poštu i stradalima na poljoprivrednom dobru "Ovčara"

Ovi potezi pomenutog tandema s ogorčenjem su primljeni kod pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj, pa se s pravom postavlja pitanje da li su Milošević i Pupovac, posle mazohističkih epizoda u vreme "vukovarske obljetnice" dostojni da i dalje predstavljaju Srbe.

Inače, današnjoj ceremoniji prisustvovali su predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, ministri, predstavnici političkih stranaka, kao i udruženja ratnih veterana, porodica stradalih. Takođe, bio je prisutan i bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović.

Pogledajte više