KO ĆE MOĆI DA UĐE U PARLAMENT? Desničari protestuju zbog mera u Hrvatskom saboru

OD 15. novembra poslanici Hrvatskog sabora koji nisu vakcinisani neće moći da uđu u zgradu parlamenta, što je izazvalo ogorčene proteste desnih poslanika.

Otrovne strele su stizale iz Hrvatskog sabora

”Vakcinisanje je pitanje izbora”, tvrdi poslanica Mosta Marija Selak Raspudić, dok u Domovinskom pokretu kažu da je reč o nasilnom uvođenju kovid potvrda.

- Najava nasilnog uvođenja takozvanih kovid potvrda i testiranja u Hrvatski sabor, od strane paradržavnog tela nazvanog Stožer, Domovinski pokret smatra poništenjem volje naroda iskazane na izborima i do sada najopasnijim zadiranjem u osnovne ljudske i političke slobode, građanska prava i najznačajnije vrednosti hrvatske parlamentarne demokratije, poručuju iz Domovinskog pokreta.

Od predsednika države, crkvenih velikodostojnika i svih saborskih poslanika, bez obzira na svetonazor i ideološke podele, očekujemo da se suprotstave nasilnom aktu koji nam se sprema. Oni koji padnu na tom ispitu, moraju da budu svesni da time snose svoj deo istorijske odgovornosti u poništenju temeljnih vrednosti na kojima je uspostavljena moderna i demokratska Hrvatska. Stožer sutra i njima može da zabrani ulazak na Pantovčak ili Kaptol, a ako padne Hrvatski sabor, pašće i sve druge nacionalne institucije. Sila Boga ne moli, ali Bog silu ne voli”.

I do sada su neki desni poslanici odbijali nositi maske i ulazili u prepirke sa predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem, a nedavno je jedan od desnih poslanika Zlatko Hasanbegović izjavio da je njegovo pravo da nosi virus. Premijer Andrej Plenković tu je izjavu nazvao imbecilnom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više