PLENKOVIĆ PRETI SRBIJI TUŽBAMA! Premijer Hrvatske zahteva ratnu odštetu

TEMU ratne odštete i tužbu protiv Srbije doneli smo na bilateralnom nivou, radimo na tome, nismo to smetnuli sa uma, rekao je danas u Hrvatskom saboru premijer Andrej Plenković, odgovarajući na poslaničko pitanje Stipe Mlinarića iz Domovinskog pokreta kada će tužba biti podignuta i da se ne radi o novcu, već o dostojanstvu.

Foto Tanjug

- Dijalog koji naši ministri i ja lično vodimo sa udruženjima hrvatskih logoraša iskreni su i konkretni. Mi ćemo na tome istrajati, nastojaćemo da pravda bude realizovana. Bitno je da istina o Domovinskom ratu nije upitna i svesni smo patnje svih onih koji su prošli logore, nismo to zaboravili - rekao je Plenković, nakon čega je Mlinarić konstatovao da pojedinci gube privatne tužbe protiv Republike Srbije i moraju da plaćaju sudske troškove.

- Zašto Hrvatska ne stane iza tih ljudi - upitao je poslanik iz redova Domovinskog pokreta.

Oko isticanja srpskih zastava poslanicima se obratio predsednik Sabora Gordan Jandroković, rekavši da je rečeno već sve što je trebalo reći.

- Nemamo na prvom jesenskom zasedanju parlamenta posebnu tačku o tome, ta tema ne zaslužuje posebnu raspravu jer je inicijativa promašena. To je svima jasno. Drago mi je da su se pripadnici srpske manjine o tome izjasnili - komentarisao je Jandroković.

BONUS VIDEO - HULIGANI UNIŠTAVAJU CETINjE Komite prave haos

 
Pogledajte više