NEMA KONSENZUSA U BiH: Dodik glasao protiv svih tačaka, Komšić i DŽaferović za

Novosti online 31. 08. 2021. u 15:25

NA današnjoj sednici Predsedništva BiH za sve tačke dnevnog reda glasali su predsedavajući Predsedništva Željko Komšić i bošnjački član Šefik Džaferović, dok je protiv bio srpski član Milorad Dodik, saopšteno je iz ove institucije.

Arhiva

Predsedništvo BiH, sa dva glasa za i jednim protiv, nije postiglo konsenzus o odlukama iz oblasti spoljne politike, te će u skladu sa članom 42 Poslovnika o radu Predsedništva BiH, predsedavajući te tačke dnevnog reda uvrstiti na narednu sednicu kao obavezne.

Sa dva glasa za i jednim protiv Predsedništvo nije postiglo konsenzus ni o odlukama iz oblasti pokretanja pregovora za zaključivanje međunarodnih sporazuma, prihvatanje sporazuma i određivanje potpisnika, te davanje odobrenja za zaključivanje sporazuma po odluci Predsedništva BiH.

U skladu sa članom 42 Poslovnika o radu i ove tačke tačke dnevnog reda biće uvrštene na narednu sednicu Predsedništva BiH kao obavezne.

Sa dva glasa za i jednim protiv konsenzus nije postignut ni o odlukama iz oblasti odbrane, s obzirom na to da je za donošenje odluke iz oblasti odbrane, u skladu sa Poslovnikom o radu Predsedništva BiH, potreban konsenzus.

Poslovnikom predviđeni konsenzus nije postignut ni o imenovanju članova Upravnog odbora Centralne banke BiH.

(RTRS)

Pogledajte više