SPROVEDENA AKCIJA "ESKOBAR": Otkrivena ogromna plantaža kod Velike Kladuše, scene kao iz Latinske Amerike

V. Mitrić

26. 07. 2021. u 17:44

PRIPADNICI Granične policije BiH, Odsek za prikrivene operacije su, na području Velike Kladuše, uspešno sproveli akciju “Eskobar”, koja je usmerena na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa, koje trguju narkoticima.

Foto: MUP BiH

Tokom akcije, otkriveno je oko 6 000 stabljika indijske konoplje u namenski izgrađenom kampu za proizvodnju i gajenje marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Evropske unije.

Podrška Graničnoj policiji BiH u realizaciji ove operativne akcije bila jedinica za specijalnu podršku SIPA, s kojima Granična policija BiH kontinuirano sarađuje i beleži izvrsne rezultate u borbi protiv svih oblika kriminaliteta. Radi specifičnosti situacije i aktivnosti tokom realizacije, podrška Graničnoj policiji BiH pružena je i od Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Operativna akcija se odvijala pod nadzorom Tužilaštva BiH, a učestvovalo je 110 policajaca.

Zasad su uhapšena četiri državljanina BiH. Direktor GP BiH, Zoran Galić, istaknao je važnost ove akcije i zahvalio svima koji su učestvovali. kako bi se realizovala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

- Centralna istražna kancelarija, odsek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organizovanih kriminalnih grupa koje se bave gajenjem i neovlašćenim prometom opojnih droga - kaže Galić.

Pogledajte više