STOP USTAŠAMA! Crnokošuljaši stižu u Srb, stigla reakcija od predstavnika Srba

Jurica Kerbler, Stalni Dopisnik iz Zagreba

26. 07. 2021. u 15:06

- USTAŠE u Srb ne mogu i kranje je vreme da presanu da maltretiraju stanovnike tog mesta - reakcija je Milorada Pupovca nakon što Dražen Keleminec i njegovi crnokošuljaši iz stranke A-HSP uznemiravaju stanovnike.

Foto: Printskrin

U Srbu se privode kraju pripreme za današnje obeležavanje Dana ustanka naroda Hrvatske, a ustaše predvođene Keleminecom već danima kampuju u tom mestu, uzvikuju ustaški pozdrav Za dom spremni, a policija ih u tome ne sprečava.

- Srpske organizacije i događaji koje organizujemo godinama su pod napadima i pravom opsadom Dražena Keleminca i njegovih iz A-HSP. Nose znakove i simbole, kliču slogane koji nisu zakoniti, koji bi trebali da budu zabranjeni, a izvikači kažnjeni. To se ne događa, policija kada i reaguje toleriše i minorizuje njegova postupanja - kaže Pupovac.

Pozvao je sve da se prestane sa zastrašivanjem i uznemiravanjem Srba i svih koji dolaze na komemoraciju kojom se obeležavaju tragični događaji id 1941. Policija je čak privela meštane koji su se zabavljali, a Pupovac kaže da nemaju veze ni sa ustaškom, ni sa četničkom ideologijom. ”To što su popili, za to postoji postupak. A tolerišu se ustaše u Srbu, a što se nas tiče ustaše u Srb neće ući, naći ćemo načina kako to uraditi”.

Pupovac tvrdi da deo politike i dalje toleriše ustaše i u svemu ovome ne vide problem. ”Sve dok je tako Hrvatska neće da bude slobodna zemlja”. U međuvremenu je policija zatvorila prilaz Srbu za sve koji nemaju tamo prebivalište, a Pupovac kaže da ne zna što to znači.

Pogledajte više