I IZETBEGOVIĆ JURI FOTELJU: Najavljene kandidature za mesto u Predsedništvu BiH 2022.

S. M.

06. 07. 2021. u 20:58

LIDER Stranke demokratske akcije i predsedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović najavio je kandidaturu za Predsedništvo BiH na izborima 2022.

Foto: EPA

On je u Sarajevu kazao da svaki predsednik jake stranke koji ima šansu da pobedi u izbornoj trci ima i obavezu da se kandiduje. Kandidaturom Izetbegovića borba za bošnjačkog člana Predsedništva BiH dobija dodatno na težini. Već se spominje da će kandidati biti i lider SBB i vlasnik "Avaza" Fahrudin Radončić, zatim Dino Konaković, prvi čovek Naroda i Pravde, inače veliki kritičar Izetbegovića, ali i Denis Zvizdić, dojučerašnja desna ruka vođe SDA, a koji je nedavno napustio stranku.

Ivana Marić, politička analitičarka, kaže, za "Novosti", da je Zvizdić najopasniji kandidat za Bakira, jer je dobijao najviše ličnih glasova u SDA.

Inače, dok se uveliko licitira sa imenoma za bošnjačkog člana PBiH u RS se sprema nova inicijativa koja se odnosi na srpsku stolicu u Predsedništvu BiH. Naime Milorad Dodik, prvi čovek SNSD, predlaže da se na izborima u RS jedna ličnosti bira i za predsednika RS i člana Predsedništva BiH iz redova srpske zajednice:

- Mislim da bi to doprinelo funkcionalnosti i da RS bude vidljivije zastupljena na najvećem nivou jer predsednik RS po Ustavu i predstavlja RS - istakao je Dodik.

Pogledajte više