DODIK RAZOTKRIO DŽAFEROVIĆA: Otkriveno šta se dešavalo na sastanku sa Amerikancima i Evropljanima

Novosti online 06. 07. 2021. u 16:20

PREDSEDNIK SNSD-a Milorad Dodik izjavio da je zanimljivo da na njegov predlog da predsednik Republike Srpske ujedno bude i član Predsedništva BiH iz Republike Srpske čime bi se osnažila reprezentativnost Srpske, isto reaguju i Šefik Džaferović i Branislav Borenović.

Foto: Predsedništvo BiH

- Džaferović je juče na sastanku sa američkim i evropskim izaslanicima jako negodovao na tu moju ideju kazavši da Bošnjaci nikada neće pristati na to. Isto sada čujemo od PDP-a i njenog predsednika, pa javno pitam da li je (predsednik SDA Bakir) Izetbegović poslao stavove PDP-a ili su zajedno do njih došli. Borenović ovom reakcijom ne pokazuje ni patriotizam niti interes za status Republike Srpske - istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika PDP-a Branislava Borenovića da je incijativa da jedna osoba treba da obavlja funkcije predsednika Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH antiustavna, štetna i pogrešna, Dodik je rekao da to što je juče rekao na konferenciji za novinare bilo bi ili će biti predmet javne rasprave među svim akterima u Republici Srpskoj, jer takva promena bi tražila izmjenu Ustava.

- To ne bi bio prenos nadležnosti kako slušam od juče političare u pokušaju. Nekada sam verovao da pojedinci u PDP-u ne razumeju politiku i procese, sad vidim da im je plaćeno da ih ne razumeju i da je Borenovićev stav posledica političke korupcije. Ko je platio, znaće se brzo - istakao je lider SNSD-a.

(SRNA)

Pogledajte više