MLADIĆ IZ POPLAVLJENOG SELA: Izbetonirali su potoke, ovo je tragikomedija

Novosti online 06. 06. 2021. u 21:33

IVAN ŠIRIĆ, stanovnik jednog od sela koja su najteža pogođena današnjim nevremenom koje je poplavilo Požegu u Hrvatskoj, prozvao je političare zbog loše infrastrukture.

Foto: Printskrin

Širić živi u Vidovcima, selu koje je poplavljeno nakon što je danas poslepodne na području Požege pala obilna kiša. Poplavljeni su podrumi i dvorišta, a bujične poplave nosile su blato, smeće i grane drveća po putevima.

- Oni su napravili 10 metara nekog potpornog zida, bitno da se došli uslikati sad pred izbore, da se da glas. Izbetonirali potoke, voda nam dolazi... To je katastrofa, ova država... To je tragikomedija - rekao je.

"Poplavimo nakon svake veće kiše jer su zatvorili kanal, zabetonirali ga"

Na pitanje novinara koliko puta godišnje mu podrum bude poplavljen, Širić je odgovorio:

- Jedan bude poplavljen uvek nakon neke veće kiše jer su tu iza zatvorili jedan kanal koji je pre postojao, zabetonirali su ga, samo su ga začepili. To zapravo i nije podrum nego suteren, prostorija u kojoj boravimo. Nismo uopšte stigli da reagujemo, ručak nam je ostao na stolu. Digli smo što smo mogli dići, sve drugo je ostalo - mašine, kuhinja, frižideri... Ovo se događa već treći put u zadnjih pola godine - rekao je.

(Indeks)

Pogledajte više