OVE NAMIRNICE UPORNO ČUVAMO U FRIŽIDERU, A NIKAKO NE BI SMELI: Na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže
Neka hrana ne bi trebalo da se stavlja u frižider, no neki ljudi uporno skoro sve što donesu iz prodavnice stave u njega. Time zapravo čine veliku medveđu uslugu jer bespotrebno zatrpavaju frižider i uništavaju hranu, piše Stars Insajder.
Foto Pixabay free images
Med
Poznato je da se med skuplja i kristališe na niskim temperaturama, a na sobnoj temperaturi trajaće mnogo duže nego što mislite.
Krompir
Niske temperature pretvaraju krompirov škrob u šećer, što rezultira preslatkim ukusom i zrnastom teksturom. Umesto toga, držite ih u papirnatoj vrećici u hladnoj i tamnoj ostavi.
Paradajz
Nemojte stavljati paradajz u frižider jer na ga hladan vazduh u frižideru čini kašastim i usporava hemijske procese koji doprinose ukusu.
Jabuke
Hladna i hrskava jabuka je osvežavajuća, ali će izgubiti svoju hrskavost, svežinu i ukus ukoliko ih držite u frižideru.
Krastavci
U redu je držati kisele krastavce van frižidera.
Čokolada
Za potpuniji ukus vrlo je važno da čokoladu držite na suvom i tamnom mestu.
Patlidžan
Ako nameravate da ga pojedete nekoliko dana nakon kupovine, držite patlidžan na kuhinjskom stolu. Ako ga pak, stavite u frižider morate znati da njegov ukus više neće biti isti.
(SuperŽena/b92)