KO JE NAJNOVIJI GINISOV REKORDER: Zaljubljenik u Diznilend, Amerikanac DŽef Rajc 2995 puta posetio "najsrećnije mesto na planeti"

D.B.M.

25. 02. 2023. u 16:32

VEČITI dečak, Amerikanac Džef Rajc 2.995 je posetio "najsrećnije mesto na planeti", što ga je uvelo u Ginisovu knjigu rekorda. Naime, zaljubljenik u zabavne parkove proglašen je Ginisovim rekorderom posećivao je Diznilend u Anahajmu, u Kaliforniji od 1. januara 2012. do 13. marta 2020. kada je prestao da ide jer je park zatvoren zbog pandemije kovid-19.

Foto: Printskrin Youtube

Nakon što je dostigao 2.000 uzastopnih poseta, ovaj 50-godišnjak iz Hantington Biča, dospeo je na naslovne strane novina. Ispričao je tada da je prvi put posetio Diznilend sa bivšom devojkom na Novu godinu 2012. Oboje su bili nezaposleni i ispunjavali su dane svakodnevnim posetama zabavnom parku.

- Počelo je kao šala među prijateljima, a kako su moje posete dobijale medijsku pažnju postao sam rival Mikiju Mausu i Paji Patku. Ljudi su želeli da se slikaju sa mnom i tražili mi autograme - izjavio je Rajc za Ginisovu knjigu rekorda.

Dizni je Rajca nagradio poklon korpom i sertifikatom o počasnom državljanstvu nakon njegove 366. posete.

Ponuđena mu je večera za završetak druge godine, a na 2.000 dan je dobio ranac.

Pogledajte više