FILOLOŠKI FAKULTET UPOZORAVA APSOLVENTE: Diplomirajte do 1. oktobra

Lj.B.

19. 03. 2024. u 13:37

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu skrenuo je pažnju studentima osnovnih studija kojima 30. septembra 2024. ističe rok za završetak studija da moraju diplomirati pre 1. oktobra da ne bi izgubili status studenta.

Foto: Google printscreen

Ukoliko ne diplomiraju pre 1. 10.  moraju se ispisati i ponovo upisati putem konkursa, a prvi konkurs nakon toga  održava se u junu 2025.

Studenti koji procenjuju da ne mogu diplomirati pre 1. 10. 2024. i ne žele da čekaju jun 2025. da bi se ponovo upisali, mogu se ispisati i ponovo upisati – na novoakreditovane studijske programe – u drugom konkursnom roku, koji se održava u septembru 2024. U tom slučaju neće moći da iskoriste šesti, a verovatno ni veći deo petog ispitnog roka ove godine, a u prvom i drugom ispitnom roku naredne godine neće moći polagati dvosemestralne ispite, kao ni jednosemestralne ispite iz letnjeg semestra.

- Molimo studente kojima 1. 10. 2024. ističe rok za završetak studija da ovo imaju u vidu i da na vreme procene da li će morati da se ispisuju i ponovo upisuju u septembru ili ne - kažu na Filološkom fakultetu.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

 
Pogledajte više