NAJBOLJI TIM IZ KRALJEVA: Takmičenje u programiranju na Fakultetu organizacionih nauka

B.B.

22. 12. 2023. u 13:13

EKIPA učenika iz ESTŠ „Nikola Tesla” u Kraljevu pobednik je takmičenja "Hakaton" za srednjoškolce koji je, već po tradiciji, organizovalo Udruženje studenta informatike na Fakultetu organizacionih nauka.

Foto: Fakultet organizacionih nauka

Programersko takmičenje namenjeno učenicima svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije okupilo je najuspešnijih devet timova iz Kraljeva, Niša, Loznice, Novog Sada, Jagodine i Beograda koji su tokom dvadeset i četiri sata radili na razvoju softverskog rešenja.

Pobednički tim Class razvio je rešenje pod nazivom QuizzyGo. Primenom različitih tehnologija, oni su uspeli da kreiraju veb-sajt koji korisnicima omogućava da otkriju znamenitosti mesta u kojem se nalaze, kao i da saznaju više o njima. Pred žirijem se ovo rešenje istaklo usled svog visokog kvaliteta pri korišćenju mnogobrojnih tehnologija, te su jednoglasno doneli odluku.
Drugoplasirani i trećeplasirani tim su bili đaci iz Gimnazije „Bora Stanković” u Nišu i Zemunske gimnazije.

Zadata tema -  "Razvoj digitalnog rešenja za unapređenje doživljaja i pogodnosti putovanja" pružila je širok spektar ideja koje su timovi učenika u ograničenom vremenu oblikovali u gotov softver.
Izuzetno oštra konkurencija postavila je veoma težak zadatak pred žiri koji su činili doc. dr Dušan Džamić, asistent Tamara Naumović i suosnivači kompanije Fiscal Solutions.

Pogledajte više