POTPISAN POSEBNI KOLEKTIVNI UGOVOR: Bolji položaj zaposlenih u studentskom standardu

B.B.

24. 10. 2023. u 16:29

MINISTARKA prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović potpisala je danas sa predstavnicima sindikalnih organizacija Poseban kolektivni ugovor o izmenama i dopunama Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u ustanovama studentskog standarda čiji je osnivač Republika.

Foto: M. S.

 U ime sindikata Izmene i dopune posebnog kolektivnog ugovora potpisali su Valentina Ilić iz Sindikata obrazovanja Srbije i Srđan Slović iz Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Ministarka prosvete Đukić Dejanović je tim povodom izjavila da je Posebni kolektivni ugovor rezultat saradnje i dogovora sa sindikatima i objasnila da je izmenjen i dopunjen kako bi se prava i obaveze više od 2.300 zaposlenih u učeničkom i studentskom standardu usaglasili sa pravima i obavezama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i domovima učenika.

- Nova, unapređena rešenja za zaposlene u studentskim domovima, studentskim kulturnim centrima i odmaralištima odnose se, između ostalog, na naknadu plate za vreme bolovanja, solidarnu pomoć, jubilarnu nagradu. Sva ova rešenja dodatno će unaprediti njihov položaj i oni će u pogledu prava biti izjednačeni sa ostalim zaposlenima u sistemu obrazovanja - rekla je ministarka.

Pogledajte više