ULAZAK U SVET ODRASLIH: Na Ekonomskom fakultetu u Subotici počela nova akademska godina

J. L. 02. 10. 2023. u 16:48

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici počela je akademska godina za 64. generaciju studenata.

foto: TV Subotica

Od oko 800 upisanih brucoša, najveći deo - njih oko 500 odabralo je Novi Sad, 75 Bujanovac, dok će u Subotici studirati njih 250.

Sa 3.600 studenata na osnovnim i master studijam,a Ekonomski fakultet u Subotici je na drugom mestu u Univerzitetu u Novom Sadu.

- Nadam da će svi brucoši jednoga dana postati akademski građani koji će doprineti razvoju privrede i celokupnog našeg društva - istakao je prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta. - Ovo je jedan od ključnih trenutaka u njihovom životu. Moraju da promene pristup radu, jer sada se više ne pripremaju za kontrolne zadatke, već za kolokvijume i ispite, što zahteva znatno studiozniji i uporniji rad. Oni sada ulaze u svet odraslih, postaju slobodniji, nisu više pod patronatom roditelja u meri u kojoj su bili. Mnogo toga se menja u njihovim životima i potrebno ih je ohrabriti i uputiti kako da dobro započnu taj svoj put.

Početak akademske godine će na Ekonomskom fakultetu proteći u znaku humanosti, zaposleni i studenti će donirati novčana sredstva za lečenje Lea i Leone.

Pogledajte više