LETNJU ŠKOLU PROGRAMIRANJA PROĐE 100 UČENIKA: Sastanak minisrke prosvete sa predsatvnicima UNDP

Lj.B.

25. 08. 2023. u 15:12

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović sastala se danas sa stalnim predstavnikom UNDP u Srbiji Jakupom Berišom sa kojim je razgovarala o zajedničkim projektima i budućoj saradnji.

ministarstvo prosvete

Ministarka Đukić Dejanović je zahvalila se ovoj organizaciji na podršci koju pruža Ministarstvu prosvete realizacijom značajnih projekata.

Zajedničkim radom Ministarstva, UNDP i fondacije „Petlja“ podižemo digitalne i računarske kompetencije nastavnika, unapređujemo postojeće i kreiramo nove obrazovne resurse za učenje informatike i računarstva u okviru obrazovnog sistema, ali i podstičemo mlade da kroz neformalno STE(A)M obrazovanje stiču nova znanja i veštine. Cilj je da ih pripremimo za poslove budućnosti - rekla je ministarka i dodala da kroz Letnje škole programiranja godišnje prođe oko 100 učenika.

Đukić Dejanović je istakla da je posebno značajna tehnička podrška UNDP u upravljanju velikim infrastrukturnim programima kojim Ministarstvo, uz  podršku Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB), renovira i gradi učeničke i studentske domove i fakultete širom Srbije.

Pogledajte više