Naučna konferencija na Učiteljskom fakultetu - Univerzitet se lako prilagodio uslovima u KOVID-u

Lj.B.

05. 06. 2023. u 13:07

Na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu održana je Međunaroda naučna konferencija "Obrazovanje u vreme pandemije COVID-19: iskustva i pouke".

univerzitet u beogradu

 Prorektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejan Filipović istakao je da se beogradski Univerzitet pokazao kao primer dobro organizovane institucije u vreme krize izazvane pandemijom.

"Nakon samo dve nedelje od proglašenog vanrednog stanja Univerzitet je uspeo da se prilagodi izazovima novonastale situacije i organizuje nesmetani proces odvijanja nastave, kao i administartivni rad svih fakulteta. Saradnja sa Studentskim parlamentom, Studentskim centrom, Studentskom poliklinikom i resornim Ministarstvom bila je od ključnog značaja da sistem normalno funkcioniše. Onlajn a zatim kombinovani način izvođenja nastave pokazao je značaj IT sektora i visok nivo odgovornosti svih zaposlenih na Univerzitetu da se odgovori na izazove koji su nas zatekli." rekao je prorektor Filipović.

Na konferenciji su govorili dekan Učiteljskog fakulteta prof. dr Danimir Mandić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Dejan Madić, pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Jović, državni sekretar u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić i zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović, u prisustvu brojnih učesnika iz Srbije i inostranstva.

Pogledajte više