"MLADI MLADIMA": U Tehničkoj školi GSP održan prvi socijalni dijalog sa đacima prve godine

B.B.

09. 05. 2023. u 20:36

U TEHNIČKOJ školi GSP u Beogradu održan je prvi socijalni dijalog "Mladi mlađima". Na su učenicima prve godine, svoja znanja i iskustva stečena tokom školovanja, prenosilipredstavnici različitih fakulteta.

Foto: Tanjug

Inicijativa za dijalog je pokrenuta, jer mladi najviše veruju jedni drugima i mogu pomoći u rešavanju različitih dilema.

- Cilj socijalnog dijaloga je da se učenicima pomogne u određenim dilemama, da mladi koji imaju više iskustva razgovaraju sa đacima prve godine srednje škole kako bi videli da li imaju određene dileme i koje su aktuelne teme kojima bi se bavili - rekla je Gabrijela Grujić, direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Dodala je da će se u narednom periodu osnovati stalni tim inicijative socijalnog dijaloga "mladi sa mlađima" koji će biti dostupan svim mladim ljudima.

Direktorka Tehničke škole GSP Marija Vučinić navela je da je oko 200 učenika prve godine srednje škole učestvovalo u socijalnom dijalogu. Asistent na Učiteljskom fakultetu u Beogradu Jelica Ristić navela je da je značajno što starije kolege imaju priliku da mlađima prenesu svoja znanja i iskustva koja su stekli tokom formalnog i neformalnog obrazovanja.

Pogledajte više