"TESLA" ZA NAŠE INŽENJERE: Prestižno priznanje Mašinskom fakultetu UB uručeno u NJujorku

B.B.

27. 01. 2023. u 12:05

NASTAVNCI i studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu dobitnici su nagrade „Tesla Spirit Awards 2022“, koju svake godine dodeljuje Teslina naučna fondacija (TNF) iz Filadelfije, za dostignuća u tehnologiji, obrazovanju, kulturi i umetnosti.

Naši mašinci u Njujorku

Prestižno priznanje "Mašincu", koji ove godine obeležava 75 godina postojanja je pripalo  za višedecenijski doprinos razvoju nauke i obrazovanja u našoj zemlji.

Na svečanosti u okviru 10. Međunarodne konferencije „Tesla Spirit Award & Tesla’s People 2023“, koja je održana 1u njujorškom hotelu „Njujorker“, u kome je Tesla preminuo na Božić pre osam decenija, nagrade su uručene: Studentskom centru izvrsnosti Mašinskog fakulteta i studentskim timovima koji rade u okviru tog centra, prof. dr Radivoju Mitroviću, inicijatoru i osnivaču Studentskog centra izvrnosti i dr Goranu Mladenoviću, vanrednom profesoru Katedre za proizvodno mašinstvo Mašinskog fakulteta.

Studentski centar izvrsnosti Mašinskog fakulteta za nagradu „Tesla Spirit Awards“ su kandidovali međunarodni uspesi i sveukupni rezultati studenata Mašinskog fakuleta i njihovih kolega s drugih fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji okupljeni u pet studentskih timova rade na različitim inovativnim projektima.

Pogledajte više