VOJNI POZIV SVE AKTUELNIJI: Jagodinski osnovci se upoznali sa prednostima školovanja u Vojnoj gimnaziji (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ 21. 12. 2022. u 16:45

JEDNA od promocija upisa u srednje vojne škole i u Vojnu akademiju, koje se realizuju u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, obavljena je i u OŠ „Milan Mijalković“ u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Predstavljene su sve pogodnosti vojnog poziva, poput besplatnog školovanja savršenog spoja teorije i prakse, odličnih uslova školovanja i zagarantovanog posla, što je danas veoma bitno. Promociji su prisustvovali i kadeti Vojne akademije, Vojno-medicinske akademije i učenici Srednje stručne škole i Vojne gimnazije.

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu biće otvoren od 1. februara do 15. marta, dok će konkurs za upis u Vojnu akademiju i Vojno-medicinsku akademiju biti otvoren od 15. februara do 31. marta

-Vojni poziv je veoma častan, a ima i tradiciju u našoj zemlji. Nadamo se da će i ove godine upis u sve vojne škole biti na visokom nivou – ocenio je doc. dr Negovan Ivanković, potpukovnik i nastavnik katedre vojnohemijskog inženjerstva Vojne akademije Univerziteta odbrane.

Violeta Gavrilović, kadet Vojne akademije u Beogradu, kaže da je prezadovoljna studiranjem i da bi ovaj fakultet preporučila svima, pre svega, zbog „veoma kvalitetnih uslova života i rada, ali i perspektivnosti ovog zanimanja po završetku školovanja i širokog spektra mogućnosti za karijerno usavršavanje“.

-Sve vojne škole nude dobro znanje i mnogo toga što civilne škole i fakulteti nemaju, kao što su napredovanje u službi, plata, ali i međuljudski odnosi koji su na vrhunskom nivou – dodao je Pavle Smiljković, kadet Vojno-medicinske akademije u Beogradu.

Pogledajte više