DAN ZDRAVLJA NA UNIVERZITETU: Pogodnost za studente BU - Specijalistički i preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja

B.B.

18. 10. 2022. u 17:10

VIŠE od 400 studenata Univerziteta u Beogradu, odazvalo se pozivu da, na dva punkta, tokom akcije koja je trajala pet sati provere svoje zdravlje.

Foto Tanjug

 Povodom Dana zdravlja studenata, - 18. oktobra, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata (Studentska poliklinika) organizovao je akciju pod nazivom "Vratili smo se u amfiteatre i učionice, ponovo smo zajedno".

Zajedno sa studentima i lekarima akciji su prisustvovali i podržali studente u razvoju svesti o sopstvenom zdravlju rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, prorektorka prof. dr Zorića Vujić, prorektori prof. dr Branislav Boričić i prof. dr Dejan Filipović, studentkinja prorektorka Ana Grčić i predsednica Studentskog parlamenta UB Ana Ćurić.

Specijalistički i preventivni pregledi bez uputa i zakazivanja obavljeni su na Platou kod Filozofskog fakulteta i u Studentskom gradu. Akademci su imali mogućnost da izmere šećer, spirometriju, da dobiju savete u vezi sa astmom, plućnim bolestima i odvikavanjem od pušenja, testiranje na virus HIV, izmere BMI i procenat masnoće, izmere pritisak.

Pogledajte više