POČELA PRIPREMNA PREDAVANJA: Brucoši Mašinskog fakulteta već u klupama

B.B.

26. 09. 2022. u 12:57

SVEČANIM prijemom i dodelom indeksa, za novu generaciju brucoša Mašinskog fakulteta u Beogradu danas su počela petodnevna pripremna predavanja iz fizike i matematike. Osnovna ideja je da se brucoši, nedelju dana pre početka predavanja, upoznaju sa gradivom neophodnim za nesmetano praćenje nastave koja je bazirana upravo na tim naučnim disciplinama.

Mašinski fakultet


Prethodno su budućim mašincima podeljeni indeksu, a srećan početak studiranja poželeo im je prof. dr Vladimir Popović, dekan Mašinskog fakulteta. On je izrazio zadovoljstvo što je, posle skoro tri godine od izbijanja pandemije koronavirusa, Amfiteatar A ponovo ispunjen do poslednjeg mesta.
- Iako vama tako ne deluje, ovo su najlepši dani u vašim životima. Družite se i učite zajedno, jer ćete na taj način sve prepreke lakše savladati, a uprava fakulteta će se, zajedno sa nastavnicima, truditi da uspešno i u roku stignete do cilja - rekao je profesor Popović.
Ističući da Mašinski fakultet postoji zbog studenata, on je podsetio da je prethodnih godina mnogo toga urađeno na povezivanju i boljoj komunikaciji sa mladim akademcima.
- Na fakultetu imamo različite projekte koji su realizovani upravo u saradnji sa studentskim organizacijama - naveo je dekan. - Izdvojio bih projekte "Student mentor" i "Grupno spremanje ispita", koji su u velikoj meri doprineli boljem uspehu studenata tokom studija, a samim tim i uspehu fakulteta.
On je podsetio da, iz godine u godinu, raste interesovanje mladih za studije mašinstva, kao i kvalitet novoupisanih studenata.
- To je dobro za sve nas, ali ono što je možda važnije od toga jeste činjenica da se s diplomom Mašinskog fakulteta sve lakše i sve brže dolazi do posla u našoj državi - istakao je profesor Popović.
Po jednoj nezavisnoj anketi, Mašinski fakulet je zauzeo treće mesto među fakultetima u Srbiji po lakoći zapošljavanja.

Pogledajte više