ONLAJN NASTAVA U TREĆINI ŠKOLA: Ministar Ružić o situaciji u obrazovnim ustanovama

B.B.

17. 05. 2022. u 14:06

Od 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu 34 odsto je do 12 sati imalo onlajn nastavu, kaže ministar prosvete Branko Ružić i dodaje da ekipe MUP-a kontrolišu škole zbog dojava o bombama. On je rekao da resorno Ministarstvo ima stalnu komunikaciju sa MUP-om, te da su ekipe obavljale kontrolu i tokom noći.

Foto: N.Skednerija


- Očigledno da postoji određena histerija i da ovo ima određenu političku pozadinu, koja svakako inicijalno nema veze sa našim glavnim gradom ili sa državom -rekao je Ružić. - U tom smislu je nedopustivo da bilo ko izvrši udar na najmlađu populaciju ili budućnost jedne države, zarad samo njima znanog i legitimnog političkog cilja. Deca ne smeju biti meta bilo čijeg političkog cilja i dodao da se sve čini da se vanredna situacija neutrališe. Trudimo se da školsku godinu privedemo kraju na regularan način. Sve nadležne institucije i ministarstva i nadležno tužilaštvo imaju odgovore na ove izazove
Tokom jučerašnjeg dana u prepodnevnim i popodnevnim časovima elektronskom poštom upućene su pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi na adrese 173 škole.  Ispostavilo se da su dojave o bombama bile lažne, a u nekim školama još su u toku bezbednosne provere.

Pogledajte više