BOGATI PROLEĆNI PROGRAMI: Aktivnosti kulturnih stanica u Novom Sadu

S.BAJIĆ

05. 04. 2021. u 15:15

KULTURNE stanice u gradu, koje su proširile kapacitete lokalne scene i uprkos pandemiji, lane realizovale više od 300 umetničkih i kulturnih događaja, i ovo proleće obogatiće različitim sadržajima, od izložbi, radionica, performansa, opera za decu.

ČAROBNA FRULA Plakat opere za decu

Tokom prva tri meseca ove godine uspešno je održano više od 50 događaja, kako onlajn, tako i uživo uz prisustvo publike i poštovanje svih bezbednosnih mera zaštite od pandemije, na čemu se posebno insistira.

Tako će u Društvenom centru kulturne stanice „Svilara“ najpre u sredu, 7. aprila u 18 časova biti otvorena izložba crteža Ružice Žigmanov, koju će publika moći da pogleda do 13. aprila a u Velikoj sali je u toku izložba „Fantastika Ateljea 61“ , kojom se obeležava 60 godina postojanja „Ateljea 61”, sve do 16. aprila.

ANTRFILE

     Kulturna stanica Eđšeg, uz Udruženje umetnika „Visoko Ce”, najmlađima približava svet opere. Opera za decu „Čarobna frula“, zakazana je za nedelju 11. april, imaće dva izvođenja, od 11 i 17 časova.

Kulturna stanica „Eđšeg“ stavlja u fokus edukaciju dece, nastavljaju se redovni programi radionicama za najmlađe, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Svakog ponedeljka mališani će imati priliku da se upoznaju sa istorijom lutkarstva, izradom, tehnikom, materijalima…, sredom se nastavljaju Likovno-edukativne radionice, pa će tako 7. aprila od 18 časova najmlađim kreativcima biti predstavljene likovne tehnike i pravila likovnog oblikovanja. Subota je rezervisana za Radionice tipografije, stoga će i 10. aprila od 12 časova polaznici učiti osnove kaligrafije, ilustracije i dizajna. Nastale u okviru manifestacije Antićevi dani, kroz radionice se spominje i bogat umetnički opus čuvenog autora. Sve radionice su besplatne.

Organizatori apeluju na sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske, kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru a organizator zadržava pravo izmeneili odlaganja i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.

Pogledajte više