"MARIJA MILOŠEVIĆ ĆE SUTRA DA GLEDA OVU SERIJU": Glumica Tijana Marković o svojoj ulozi i izazovima tokom snimanja serije "Porodica"

JELENA BANjANIN

29. 03. 2021. u 20:20

IMALA sam najteži zadatak jer za Mariju Milošević ne postoje gotovo nikakvi materijali, istakla je mlada Tijana Marković govoreći o svojoj ulozi u seriji "Porodica".

Foto: Predrag Mitić

- Ovde je slučaj bio utoliko kompleksniji, teži, zato što se radi o osobi koja je živa. Marija će sutra da gleda ovu seriju, i meni kao glumici bilo je značajno da je razumem. Bilo čime da se bavim, uvek pristupam nekom liku kao čoveku. Nisam tada, kao tinejdžerka, znala skoro ništa o Mariji, osim da je imala Radio Košavu.

Glumici je najinspirativniji bio način na koji Marija govori, a u izgovoru joj je pomogla Ljiljana Mrkić.

Foto Promo

- Iznenadilo me je toliko njene ljubavi prema ocu, što je volela oružje i što je bila glavna u kafani. Pristupajući njenom liku ušla sam u njene emocije i rane, koje možda ni danas nisu zaceljene - kazala je Markovićeva i dodala da je u Marijinoj ljubavi prema ocu crpila inspiraciju, te da je ulogu posvetila svom ocu koji je nedavno preminuo.

- Iz intervjua s Marijom Milošević urađenog nakon hapšenja njenog oca, saznala da je ona na Slobodana gledala kao na običnog čoveka i da bi više volela da se nije bavio politikom, već nekim običnijim zanimanjem koje bi i njoj i njenoj porodici omogućilo normalniji život - zaključila je Tijana Marković.

Pogledajte više