OVAKO JE MARIĆ PROKOMENTARISAO ULOGU: Mladi glumac otkrio kako se spremao da odglumi Čedomira Jovanovića

JELENA BANjANIN

29. 03. 2021. u 20:51

ZANIMLjIVO je igrati lik čoveka koji je i dan-danas politički aktivan i prisutan u javnosti, objasnio je Milan Marić i dodao da mu je najveći izazov bio da se vrati dvadeset godina unazad, kada Čedomir Jovanović ima nepunih 30 godina i kada još nije izgradio danas prepoznatljiv javni politički nastup.

Foto: Promo/Z.Jovanović

- Možda najveći glumački izazov je mera između imitacije i prostora za igru i razmaštavanje. Dosta je bilo dokumentarne građe, "Jutjuba", fotografija, čitanja intervjua. Uspeo sam da se distanciram od ličnog odnosa prema Čedi i našeg poznanstva.

Prema Marićevim rečima, glumcima je generalno najteže da se distanciraju i očiste od subjektivnog, ali njegov fokus bio je najviše na samom događaju koji se u seriji tretira, posebno zato što se nakon njega ovde mnogo toga izdešavalo.

- Tražio sam osećaj koji je Čedomir imao dok je ulazio u potpuno neprijateljsko okruženje. Bio je mlad, poletan i borio se na ulici protiv onih kod kojih dolazi. U toj kući je pre nekoliko sati došlo do pucnjave, tu su i policija i vojska. To je opasna situacija iz koje naizgled nema načina da se živ iščupaš, ne samo zbog oružja, nego i zbog argumenata koje je imala druga strana - naveo je Marić.

Pogledajte više